Е-услуге у словеначким библиотекама – пример регионалне библиотеке КопарУ излагању приказујемо е-праксу словеначких јавних библиотека и детаљније Централне библиотеке Сречка Вилхара Копар, као словеначке централне регионалне библиотеке за Обалско-крашку библиотечку регију. Представљамо развој е-услуга за кориснике, од формирања е-понуде са изградњом квалитетних електронских збирки до њиховог коришћења у пракси, те анализирамо преко десет година достигнућа и проблема који су настали на том подручју. У другом делу излагања говорићемо о е-ревијама и о е-књигама, које у Централној библиотеци Сречко Вилхар Копар, као први у Словенији, изнајмљујемо корисницима већ од 2012. године. На крају приказујемо пример који потврђује како образовање, промоција и повезивање библиотека представљају предуслов за успешну библиотеку и на том подручју.

У излагању приказујемо е-праксу словеначких јавних библиотека и детаљније Централне библиотеке Сречка Вилхара Копар, као словеначке централне регионалне библиотеке за Обалско-крашку библиотечку регију.
Представљамо развој е-услуга за кориснике, од формирања е-понуде са изградњом квалитетних електронских збирки до њиховог коришћења у пракси, те анализирамо преко десет година достигнућа и проблема који су настали на том подручју.

У другом делу излагања говорићемо о е-ревијама и о е-књигама, које у Централној библиотеци Сречко Вилхар Копар, као први у Словенији, изнајмљујемо корисницима већ од 2012. године. На крају приказујемо пример који потврђује како образовање, промоција и повезивање библиотека представљају предуслов за успешну библиотеку и на том подручју.

Advertisements